Presupuşi membri al-Qaida, arestaţi în Belgia înainte de summitul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia judiciară belgiană a arestat în această dimineaţă 14 persoane suspectate de apartenenţă la gruparea teroristă al-Qaida, printre care un bărbat care părea pe punctul de a comite un atentat sinucigaş, a anunţat Parchetul federal, preluat de AFP.

"Nu ştim unde urma să fie comis atentatul sinucigaş, este posibil să fi fost vorba despre o operaţiune în Pakistan sau Afganistan, dar nu putem exclude varianta să fi fost vizate Belgia sau Europa", a spus procurorul federal, Johan Delmulle, în condiţiile în care un summit UE va începe joi seară la Bruxelles.

Potrivit unor informaţii venite de la anchetatori, suspectul "primise aprobarea pentru executarea unei operaţiuni şi nu urma să revină, şi-a luat la revedere de la rude, pentru că dorea să meargă în paradis liniştit", a explicat procurorul.

"Aceste informaţii, legate de faptul că summitul european are loc în acest moment la Bruxelles, nu ne-au lăsat altă opţiune decât să intervenim astăzi", a adăugat Delmulle, care a precizat că 242 poliţişti au participat la 16 percheziţii la Bruxelles şi una la Liege.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite