Președintele Ungariei refuză să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pal Schmitt, preşedintele Ungariei
Pal Schmitt, preşedintele Ungariei

Într-o intervenție la televiziunea publică maghiară, președintele Pal Schmitt, implicat într-un caz de plagiat legat de teza lui de doctorat, a declarat, astăzi, că nu va demisiona, pentru că nu consideră că există vreo legătură între lucrarea lui și funcția pe care o exercită.

Şefului statului ungar i s-a retras la 29 martie titlul de doctor de către Universitatea Semmelweis, care a calificat drept "plagiat" teza lui asupra istoriei Jocurilor Olimpice, susţinută cu douăzeci de ani în urmă, aminteşte AFP.

Partidele de opoziţie au cerut demisia preşedintelui. Acesta s-a întors ieri în țară după ce a efectuat o vizită de lucru în Coreea de Sud. La sosirea pe aeroportul din Budapesta, el i-a evitat pe jurnaliștii care îl așteptau, precizează Agerpres.

Săptămânalul ungar HVG a publicat la începutul lunii ianuarie fragmente din teza lui Pal Schmitt care pare a fi o traducere din limba franceză a unei lucrări aparţinând unui expert bulgar, Nikolai Gheorgiev.

"Reproducerea lucrării bulgarului Gheorgiev, pe 180 de pagini din cele 215 ale tezei lui Pal Schmitt, permite să se presupună că este vorba despre un plagiat", a scris publicaţia amintită.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite