Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a adus la o reuniune oficială droguri cumpărate de pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a demonstra eşecul forţelor de ordine în combaterea traficului de droguri, preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a prezentat, în timpul unei reuniuni oficiale, eşantioane de stupefiante cumpărate de asistenţii săi de pe Internet.

 "Vreau să vă arăt dumneavoastră şi presei ceea ce a fost cumpărat, la ordinul meu, în ultimele zile", de pe Internet, a declarat el, în cadrul unei reuniuni cu şefii forţelor de ordine, prezentând mai multe tuburi cu diferite substanţe. "Este marijuana, cocaină", a precizat el, informează Mediafax.

Ianukovici: Traficul de stupefiante în Ucraina se face în special prin "structuri ale Ministerului Sănătăţii"


Ianukovici a criticat ferm ineficienţa luptei antidrog în Ucraina. "Cum să califici această activitate dacă se poate achiziţiona toată gama de substanţe stupefiante din magazine de pe Internet? Ştiţi, domnilor miniştri şi domnule procuror? Sau nu ştiţi?", i-a întrebat şeful statului pe cei prezenţi la reuniune.

"Consider că activităţile forţelor de ordine pentru eradicarea şi prevenirea acestui rău sunt insuficiente şi probabil criminale", a adăugat el. Preşedintele ucrainean a precizat că traficul de stupefiante în Ucraina se face în special prin "structuri ale Ministerului Sănătăţii".

Opoziţia vrea să-l cerceteze pentru trafic de droguri


Gestul liderului de la Kiev a fost aspru criticat de Opoziţie, potriuvit căreia, preşedintele ar trebui cercetat pentru trafic de droguri. "Dacă le-a adus, înseamnă până la zece ani de închisoare", a declarat un deputat de opoziţie, Andri Kojemiakin, pentru agenţia de presă rusă Rosbalt.

Acuzaţiile au fost respinse de Preşedinţie, care afirmă că, potrivit legii,  numai achiziţionarea drogurilor pentru consum sau distribuire este pedepsită.

Pentru a înlătura orice temeri privind destinaţia acestor stupefiante, ele au fost incinerate într-o pubelă din curtea preşedinţiei, în prezenţa jurnaliştilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite