Preşedintele UE, insultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herman Van Rompuy
Herman Van Rompuy

Liderul euroscepticilor britanici, Nigel Farage, a generat miercuri un scandal în Parlamentul European, după ce l-a insultat pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu ocazia primei sale apariţii în faţa eurodeputaţilor, comparându-l cu „o cârpă de şters podelele“, scrie AFP.

„Nu vreau să fiu nepoliticos, dar, realmente, aveţi charisma unei cârpe umede de şters podelele şi semănaţi cu un mic funcţionar bancar", a declarat Farage, în huiduielile colegilor săi, în timpul unei şedinţe la Bruxelles. „Cine sunteţi dumneavoastră? Nu auzisem niciodată vorbindu-se despre dumneavoastră, nimeni din Europa nu auzise niciodată de dumneavoastră. Veniţi din Belgia, care este mai degrabă un nonstat", şi-a continuat jignirile britanicul.

Reacţionând la intervenţia lui Farage, preşedintele Legislativului european, Jerzy Buzek, a apreciat că astfel de atacuri personale nu sunt tolerate" în sala Parlamentului, iar preşedintele grupului socialist, Martin Schulz, i-a cerut lui Farage să „renunţe la mandatul său". Luând din nou cuvântul în faţa eurodeputaţilor, Van Rompuy a afirmat că a asistat la o intervenţie pe care o „desconsideră", fără a face alte comentarii.

Herman Van Rompuy a fost numit, la sfârşitul lui noiembrie 2009, primul preşedinte al Consiliului European. Criticii săi îi reproşează lipsa de vizibilitate după preluarea atribuţiilor sale.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite