Preşedintele PE vrea o politică mai flexibilă faţă de Cuba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jerzy Buzek
Jerzy Buzek

Dacă autorităţile de la Havana înregistrează progrese în ceea ce priveşte apărarea drepturilor omului, în sensul respectării standardelor europene, atunci Uniunea Europeană poate adopta o politică mai flexibilă faţă de Cuba, transmite Agerpres.


"În cazul în care Cuba va respecta standardele europene (referitoare la apărarea drepturilor omului, n.r.) atunci vom putea adopta o poziţie de mai mare flexibilitate (în relaţiile cu Havana, n.r.), aşa cum am făcut cu Belarusul", a admis preşedintele legislativului european, Jerzy Buzek, precizând că, din acest punct de vedere, politica externă a UE trebuie să fie "elastică".

Mai citeşte şi:

Jerzy Buzek: Tratatul de la Lisabona marchează progresul democraţiei în UE

Declaraţiile lui Buzek vin după ce joi, la Madrid, Înaltul Reprezentant pentru politica externă a UE, Catherine Ashton, afirma că, atâta vreme cât SUA îşi revizuiesc politica faţă de Cuba, şi Uniunea ar putea să se gândească la alt fel de relaţii cu regimul de la Havana.

De altfel, o politică diferită faţă de Cuba este unul dintre obiectivele urmărite de executivul de la Madrid pe durata preşedinţiei Consiliului UE, din primul semestru al anului viitor - mandat care a constituit de altfel şi motivul vizitelor oficialilor europeni în capitala spaniolă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite