Preşedintele Kosovo a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fatmir Sejdiu şi-a anunţat astăzi demisia din funcţia de preşedinte al Kosovo, la câteva zile după ce Curtea Constituţională l-a somat să aleagă între funcţia de şef al statului şi preşedinte al partidului său.

"Mi-am depus demisia astăzi din funcţia de preşedinte al Kosovo", a declarat Sejdiu în faţa jurnaliştilor.

Vineri, Curtea Constituţională din Kosovo a stabilit că preşedintele Fatmir Sejdiu a încălcat Legea fundamentală rămânând lider al partidului său şi după preluarea funcţiei de şef al acestui stat care şi-a proclamat independenţa în februarie 2008, deschizând calea destituirii lui de către Parlament.

"Am fost convins că păstrarea funcţiei de preşedinte al LDK fără a o exercita nu contravine Constituţiei. Curtea (Constituţională) are o opinie diferită. Îi respect decizia", a declarat Sejdiu.

Sejdiu este şeful Ligii Democratice din Kosovo, partidul liderului istoric Ibrahim Rugova, cel care a condus Kosovo spre independenţă. Sejdiu i-a succedat în funcţie lui Rugova, după ce acesta a decedat în ianuarie 2006 în urma unui cancer la plămâni.

Demisia a intervenit în condiţiile în care partidul se pregăteşte de alegeri, înainte de alegerile generale de anul viitor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite