Preşedintele polonez va semna un acord de parteneriat cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele polonez va semna un acord de parteneriat cu România
Preşedintele polonez va semna un acord de parteneriat cu România

Preşedintele polonez Lech Kaczynski va efectuau o vizită în România marţi şi miercuri va semna un acord de parteneriat strategic polono-român, a anunţat luni consilierul prezidenţial la cancelaria prezidenţială din Varşovia, transmite agenţia Xinhua.

Miercuri, Kaczynski urmează să se întâlnească cu politicieni români, inclusiv cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a discuta despre cooperare ca parte a unor chestiuni în legătură cu UE şi economice.

"Evaluând până în prezent realizările în relaţiile dintre ele, Polonia şi România au decis să ridice nivelul cooperării politice la un nivel strategic", a declarat Mariusz Handzlik, citat de Agerpres.

O asemenea dimensiune a relaţiilor va atrage o cooperare mai apropiată politică, economică şi culturală, şi o cooperare mai strânsă în probleme de securitate şi apărare, a adăugat el.

România este în prezent al 21-lea partener comercial al Poloniei şi al 15-lea în cadrul UE, în timp ce Polonia este al 12-lea partener al României la export şi al 11-lea la importuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite