VIDEO Preşedintele Germaniei, atacat cu ouă de un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surpiză neplăcută pentru şeful statului german, Christian Wulff. El a fost atacat cu ouă de un bărbat, în timpul unei vizite în Wiesbaden, situat în vestul ţării.

UPDATE Atacatorul cu ouă ar fi un român în vârstă de 48 de ani, Adrian V., stabilit în Germania, potrivit publicaţiei Bild.

Acelaşi „tratament cu gălbenuş" l-a primit şi premierul landului Hessen, Volker Bouffier. Atacatorul, aflat la mai puţin de zece metri de victimele sale a fost reţinut de poliţie. Iar autorităţile şi-au dat seama că bărbatul în vârstă de 48 de ani este „o mai veche cunoştinţă", relatează „Der Spiegel".

În octombrie 2007 l-a atacat pe preşedintele de atunci al Germaniei Horst Köhler. Mai exact, l-a strâns în braţe pe Köhler, preţ de câteva secunde, când acesta vizita Biserica Sf. Paul din Frankfurt pe Main. Voia să-i ceară preşedintelui ajutorul în nişte procese pe care le avea. Se presupune că acesta este şi mobilul gestului de-acum.

Antecedent, în folosul comunităţii

Pentru gestul de acum aproape patru ani atacatorul, inginer de meserie, a trebuit să facă mai multe ore de muncă în folosul comunităţii. Un poliţist din Frankfurt a asigurat că nemulţumitul nu suferă de nicio boală psihică. „Ei, omul are o slăbiciune pentru preşedinţi", a declarat cu umor şi actualul şef al statului german, după ce a fost atacat.

Wulff şi-a schimbat sacoul pătat cu ou şi şi-a continuat vizita, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Asaltat de presă cu întrebări legate de incident, liderul german a spus că el a cerut ca numărul de agenţi de securitate să nu fie prea mare în timpul vizitei sale în Hessen. „Îmi este milă de atacator. Vreau să păstrez legătura cu cetăţenii ţării. Asta presupune că odată şi o dată vei fi lovit de-un ou", a răspuns amuzat preşedintele.

Vezi aici video din timpul incidentului

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite