Preşedintele Consiliului de Stat, Panayotis Pikramenos, învestit ca premier interimar al Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului de Stat grec, Panayotis Pikramenos, în vârstă de 67 de ani, a fost învestit miercuri seara în funcţia de premier interimar responsabil cu administrarea afacerilor curente ale ţării precum şi de organizarea noilor alegeri din 17 iunie, relatează AFP.

Pikramenos va trebui să îşi numească Guvernul urgent, noul Parlament format după alegerile legislative din 6 mai trebuind să se reunească joi pentru prima dată, scrie Mediafax.

Alegerea lui Pikramenos în funcţia de premier pentru o lună a fost făcută conform Constituţiei, din oficiu, din cauza partidelor politice care nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, după zece zile de discuţii privind formarea unui Guvern de coaliţie, după alegerile legislative din 6 mai, nereuşindu-se formarea niciunei majorităţi.

Întoarcerea ţării la urne, la votul acesta fiind considerată drept favorită mişcarea Syriza, de stânga, radicală şi împotriva rigorilor economice, a reînviat îngrijorarea despre viitorul zonei euro şi a accentuat posibilitatea ieşirii Greciei din grupul ţărilor cu moneda unică, în cazul în care aceasta îşi va nega angajamentele privind ajustările bugetare şi reformele structurale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite