Preşedintele Băsescu face o miercuri o vizită oficială în Croaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu se va afla miercuri în Croaţia, într-o vizită oficială, la invitaţia omologului său, Stjepan Mesic. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi şefi de stat vor acorda o atenţie deosebită discuţiilor despre parcursului european al Croaţiei şi evoluţiilor recente din regiunea Balcanilor de Vest”.

În afară de Stjepan Mesic, Băsescu va avea întâlniri şi cu preşedintele Parlamentului, Luka Bebic şi cu reprezentanţi ai comunităţii române din Croaţia. Şeful statului român a participat, în 2005, la ceremonia de învestitură a preşedintelui Croaţiei.

România şi Croaţia au avut relaţii comerciale avantajoase. La sfârşitul lunii noiembrie 2008, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Croaţia a fost de 229,9 milioane dolari, din care exporturi în valoare de 137,86 milioane dolari, iar importuri în valoare de 85,04 milioane dolari, soldul fiind de 52,82 milioane dolari în favoarea României, potrivit informaţiilor Agerpres.

Volumul schimburilor bilaterale a scăzut cu 1,5 %, exportul s-a redus cu 4,6 %, iar importul a crescut cu 3,9 %, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2007.

La 31 august 2008, în România, erau înregistrate 147 societăţi mixte româno-croate, cu un capital total investit de 4,61 milioane dolari SUA, Croaţia ocupând locul 63 în cadrul investitorilor străini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite