VIDEO Presa franceză despre gestul lui Sarkozy la Lisabona: "vizibil enervat, l-a abandonat pe Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy, surprinşi într-un  dialog mai puţin cordial
Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy, surprinşi într-un dialog mai puţin cordial

Tensiunea dintre preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi şeful statului român Traian Băsescu, surprinsă de camerele de filmat la Lisabona, este comentată de presa franceză.

 Le Monde vorbeşte despre un "refuz brutal" al lui Nicolas Sarkozy în faţa preşedintelui român, "dornic să discute cu el", cu ocazia summitului NATO de la Lisabona.

Scena, înregistrată de camerele de televiziune, s-a derulat vineri seara, în timpul "fotografiei de familie" care reuneşte şefii de stat şi de Guvern, potrivit cotidianului francez.

Le Post: încă de la sosirea şefilor de stat, preşedintele român a încercat să vorbească cu Nicolas Sarkozy, care, vizibil enervat, l-a abandonat. Site-ul, , aminteşte că în septembrie cei doi şefi de stat au avut deja un schimb de replici, pe tema romilor.

Traian Băsescu s-a îndreptat apoi spre Silvio Berlusconi, şeful Guvernului italian. Acesta a părut de asemenea enervat de preşedintele român. Şi i-a transmis acest lucru printr-un gest dintre cele mai explicite, notează publicaţia franceză.

Basescu : Sarkozy s'explique sur son attitude Vidéo Fred-Lille sélectionnée dans Actualité

Agenţia France Presse: imaginile filmate vineri de televiziuni, după fotografia de familie a şefilor de stat şi de Guvern din ţările NATO, arată un schimb de replici între cei preşedinţii român şi francez, care a fost interpretat ca o altercaţie.

Sarkozy a dezminţit orice tensiune privind aderarea României la Schengen, adăugând că se înţelege "foarte bine" cu omologul său român.

Nu am refuzat deloc să-i vorbesc. Am vorbit poate de 15 ori cu preşedintele român, care este un om de mare calitate, pe care îl apreciez foarte mult, a declarat Sarkozy.

Ştirea a fost preluată şi de Libération, Euronews, France24, Le Parisien, Les Echos, RTL Info.be şi 7sur7.be.

Citiţi şi:

VIDEO Sarkozy răspunde acuzaţiilor presei: Nu am refuzat să-i vorbesc lui Traian Băsescu, este un om de mare calitate

Băsescu, repezit de Sarkozy

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite