Presă: Imigranţii repatriaţi de Franţa în Bulgaria erau etnici turci, nu rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală bulgară scrie că Franţa a expulzat vineri 13 cetăţeni de etnie turcă, nu rromă, relatează Novinite.com.

Franţa a expulzat  vineri 13 cetăţeni bulgari, care locuiau ilegal pe teritoriul său, afirmând că aceştia au depăşit termenul legal de şedere de trei luni. Grupul a sosit vineri seara la Sofia

Autorităţile bulgare au refuzat să facă cunoscute numele persoanelor din primul grup repatriat.

"În afară de încălcarea administrativă a perioadei de şedere, aceste persoane nu au comis altă infracţiune şi nu avem nici un motiv să le dezvăluim numele", au declarat reprezentanţi ai poliţiei.

Încă 11 cetăţeni bulgari sunt aşteptaţi miercuri să se întoarcă acasă din Franţa, iar nouă la 10 septembrie. Un alt grup este programat să ajungă în a doua jumătate a lunii septembrie, numărul total al romilor repatriaţi nedepăşind 50.

Repatrierea acestora face parte din expulzările anunţate de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care a cerut măsuri dure împotriva rromilor care trăiesc în Franţa ilegal.

Oficialii francezi susţin că rromii, majoritatea provenind din Bulgaria şi Romania, părăsesc Franţa "în mod voluntar" şi primesc câte o compensaţie de 300 de euro pentru adult şi respectiv 100 de euro pentru copil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite