VIDEO Premiile BAFTA: "Avatar" surclasat de "The Hurt Locker" cu doar două trofee câştigate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizoarea Kathryn Bigelow a câştigat şase premii cu "The Hurt Locker"
Regizoarea Kathryn Bigelow a câştigat şase premii cu "The Hurt Locker"

Blockbuster-ul 3-D "Avatar" a fost surclasat de drama de război "The Hurt Locker" duminică seară la premiile cinematografiei britanice, filmul cu buget redus obţinând şase premii BAFTA, printre care şi cele pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film, informează Los Angeles Times.

"The Hurt Locker" şi "Avatar", regizate de Kathryn Bigelow, respectiv fostul ei soţ, James Cameron, au fost nominalizate la opt premii BAFTA, fiind în acelaşi timp favorite în cursa pentru premiile Oscar de luna viitoare.

Click aici pentru lista completă a câştigătorilor Premiilor BAFTA 2010

Astfel, Kathryn Bigelow a devenit prima femeie care a câştigat un premiu BAFTA pentru regie.

Femeile se luptă în mod constant pentru egalitate, aşa că dacă aceasta poate fi o rază de lumină, atunci e minunat, a declarat regizoarea după ce a primit trofeul BAFTA, scrie Los Angeles Times.

"Avatar", cel mai mare succes de box-office din istorie, a luat numai două premii, printre care şi cel pentru efecte speciale.

Fosta soţie a lui James Cameron, aflat în sală, a infirmat însă că între ei ar fi existat vreo rivalitate.

A fost o adevărată onoare. În mod special cu Jim, cu care sunt bună prietenă. Cred că suntem cu adevărat mândri unul de altul şi aşa a fost mereu, a spus Kathryn Bigelow.

"The Hurt Locker" relatează povestea unei unităţi de genişti în Irak, insistând asupra tensiunii şi a pericolelor care îi pândesc la totul pasul în timpul misiunilor, precum şi asupra relaţiei pe care aceştia o au cu civilii.

Cred că am simţit cu toţii o enormă responsabilitate de a le aduce un omagiu celor din film şi unui scenarist care şi-a riscat viaţa pentru a capta tragedia şi haosul războiului, a mai spus regizoarea.

Regizorul Mark Boal a primit la rândul său premiul pentru scenariu original.

Premiul pentru cel mai bun rolul masculin principal a fost obţinut de Colin Firth ("A Single Man"), în timp ce Carey Mulligan ("An Education") a obţinut distincţia similară la competiţia feminină.

Mo'Nique ("Precious") a câştigat premiul BAFTA pentru rol secundar feminin, în timp ce austriacul Christoph Waltz a continuat seria succeselor pentru rolul din "Inglourious Bastards", al lui Quentin Tarantino, după ce a fost distins şi cu Globul de Aur pentru rol secundar masculin.

Actriţa britanică Vanessa Redgrave a primit un premiu BAFTA pentru întreaga activitate depusă de-a lungul unei cariere de şase decenii, distincţie acordată în trecut unor personalităţi precum Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg şi Elizabeth Taylor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite