Berlusconi a aţipit la summitul G20 de la Cannes. „Silvio, trezeşte-te! Italia e în pragul colapsului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geană pe geană, în luxosul  Cannes
Geană pe geană, în luxosul Cannes

Liderii lumii au rămas consternaţi când l-au văzut pe premierul Silvio Berlusconi moţăind la summitul G20 în timp ce ei discutau cum să procedeze ca Italia îndatorată până peste cap să nu devină următoarea victimă a crizei din zona euro.

S-a întâmplat nu o dată, ci de două ori. Potrivit jurnaliştilor de la ,,Daily Mail", premierul italian Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timpul discuţiilor de la reuniunea G20 care s-a desfăşurat joi şi vineri, la Cannes.

Vocea lui Merkel îmbie la somn

Şi culmea, a aţipit exact când liderul SUA, Barack Obama, premierul britanic, David Cameron, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy îi cereau şefului Guvernului de la Roma să ia măsuri care împiedice falimentul Italiei.

Un pui de somn, la o conferinţă de presă la Roma, în 2008

Liderii lumii ,,i-au plătit-o“ cu FMI

Enervaţi de comportamentul său, liderii europeni l-au forţat pe Berlusconi să accepte ca inspectorii Fondului Monetar Internaţional să verifice finanţele statului italian mai scrie ,,Daily Mail".

Înghiontit de două ori. Mai poate ţine situaţia sub control?

A fost nevoie ca şeful Guvernului din Peninsulă (75 de ani) să fie înghiontit ca să-şi revină în simţiri, notează tabloidul britanic.
„Există o îngrijorare mare că domnul Berlusconi nu mai deţine controlul evoluţiilor din Italia. A adormit de două ori în timpul discuţiilor, iar acest lucru i-a alarmat pe oficialii din delegaţia sa care l-au înghiontit", a declarat publicaţiei un diplomat sub protecţia anonimatului.

Nu este prima oară când premierul italian nu face faţă oboselii. Vezi VIDEO cum a adormit la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, în mai 2011.

VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite