Premierul bulgar nu mai vrea referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boiko Borisov
Boiko Borisov

Premierul bulgar, Boiko Borisov, s-a răzgândit în privinţa organizării unui referendum în cadrul căruia cetăţenii ţării ar urma să spună dacă vor sau nu ca televiziunea naţională să emită ştiri în limba turcă, relatează Agerpres.

La începutul săptămânii, Borisov a declarat că sprijină ideea partidului naţionalist Ataka pentru un scrutin în cadrul căruia bulgarii să decidă soarta emisiunii de ştiri în limba turcă difuzată de Televiziunea Naţională Bulgară. Emisiunea durează 10 minute şi stârneşte de mult timp nemulţumirea naţionaliştilor bulgari.

"Sper că parlamentul va găsi o soluţie inteligentă. Sper că televiziunea şi radioul naţionale vor putea să facă astfel încât această emisiune să fie difuzată în regiunile în care există asemenea populaţie (turci)", a declarat ieri Borisov. El a recunoscut că sprijinind ideea referendumului a căzut într-o capcană a naţionaliştilor.

În acelaşi timp, ministrul de externe Rumiana Jeleva a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de radio Darik că Bulgaria nu va organiza un referendum ca să nu ajungă "de râsul lumii". În opinia ei, nu se poate ca majoritatea populaţiei să decidă pentru un subiect important pentru o minoritate.

Ideea privind organizarea unui referendum despre ştirile în limba turcă a fost criticată aspru de partidele de opoziţie din parlamentul bulgar, precum şi de presa sofiotă care a calificat-o drept "o prostie periculoasă".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite