Premierul ceh interimar a refuzat postul de comisar european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul ceh interimar a refuzat postul de comisar european
Premierul ceh interimar a refuzat postul de comisar european

Premierul ceh interimar Jan Fischer a refuzat astăzi oferta de a renunţa la funcţie şi a prelua postul de reprezentant al Cehiei în cadrul Comisei Europene, informează Reuters.

Fischer, care nu este afiliat politic, a confirmat relatările din mass-media conform cărora partidele politice principale s-au pus de acord să-i ofere această poziţie. El a afirmat însă că nu poate renunţa la responsabilitatea de a guverna ţara până la alegerile ce urmează să aibă loc la mijlocul lui 2010.

Fischer a cerut partidelor să caute un alt candidat care să întrunească consensul, reiterând că va alege un candidat propriu dacă acestea nu ajung la un numitor comun. Cabinetul ceh interimar, apartinic, care are dreptul de a numi comisarul european, urmează să discute chestiunea în cursul zilei de luni.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso îşi va alcătui echipa de comisari în săptămânile următoare.

Jan Fischer a preluat conducerea guvernului după ce cabinetul minoritar de centru-dreapta al premierului Mirek Topolanek a fost demis prin votul de neîncredere din martie. El trebuia să plece după alegeri anticipate ce urmau să aibă loc luna trecută, însă a rămas la guvernare, după ce Curtea Constituţională a făcut să eşueze planurile de organizare a scrutinului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite