Premierul francez se distanţează de preşedintele Sarkozi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul francez Francois Fillon a declarat că preşedintele Nicolas Sarkozy nu a fost niciodată 'mentorul' său, distanţându-se astfel de şeful statului, informează AFP.

"Povestea mea cu Nicolas Sarkozy este cea a unei alianţe", a afirmat premierul într-un interviu acordat postului de televiziune France 2. "Am ales să-l susţin şi să mă alătur lui, deoarece mi s-a părut cel mai bun candidat pentru alegerile prezidenţiale. Consider că nu m-am înşelat", a explicat Francois Fillon.

"Nicolas Sarkozy nu a fost niciodată mentorul meu. M-am aliat cu el, am ales să-l ajut să devină preşedintele republicii şi mă felicit pentru acest lucru", a continuat şeful executivului de la Paris.

Majoritatea analiştilor politici consideră posibilă plecarea lui Francois Fillon /56 ani/ din fruntea guvernului, deşi problema desemnării unui succesor nu a fost rezolvată, în perspectiva anunţatei remanieri guvernamentale, pregătită de câteva luni de preşedinţie.

Sondajele de opinie îl plasează înaintea preşedintelui Sarkozy pe Fillon, care se bucură de multă popularitate în mediile de dreapta şi care nu-şi ascunde viitoarele ambiţii politice, deşi multă vreme a fost catalogat drept un simplu 'colaborator' al preşedintelui francez, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite