Premierul bulgar despre scutul anti-rachetă: "Vom da explicaţii Rusiei atunci când va fi depusă o cerere oficială"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scutul antirachetă - schemă
Scutul antirachetă - schemă

Rusia solicită Bulgariei explicaţii cu privire la scutul american anti-rachetă. Replica premierului bulgar Borissov: "vom da explicaţii atunci când o cerere oficială este depusă"

"Desfăşurarea unor părţi ale scutului american de apărare anti-rachetă în Bulgaria vor fi discutate atunci când acest lucru este solicitat în mod oficial", a declarat premierul Bulgariei, Boyko Borissov pentru Standart comentând declaraţia ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care a spus că Sofia ar trebui să-i explice Moscovei decizia sa de aderare la sistemul de apărare anti-rachetă american.

Nu cu mult timp în urmă, Bucureşti, de asemenea, a decis în favoarea scutului anti-rachetă american, care a venit ca o surpriza neplacuta la Kremlin, scriu cei de la Standart. Cu toate acestea, Boyko Borissov a spus că ar aştepta să audă decizia de la Bruxelles înainte de a pune problema pe agenda Parlamentului bulgar.

James Warlick, ambasadorul Bulgariei la Washington, a declarat la începutul acestei săptămâni că Statele Unite a avut deja discuţii informale cu ţară balcanică despre găzduirea elementelor scutului anti-rachetă american pe teritoriul său. Deputatul european din Bulgaria, Andrey Kovachev, a spus că scutul anti-rachetă nu ar trebui să fie considerat ca o ameninţare de către Rusia, dar că aceasta a avut ca scop apărarea ţării de potenţiale ameninţări cu rachete de la alte ţări periculoase cum ar fi Iranul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite