Praga: Expoziţie antisemită, închisă după 30 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma protestelor unor membri ai comunităţii evreieşti din Praga, expoziţia  "Achtung!" ("Atenţie!", în germană) creată de un artist polonez a fost închisă la jumătate de oră de la inaugurare. Organizatorii expoziţiei au prezentat ieri scuze, relatează AFP. Click AICI pentru GALERIE-FOTO!

Potrivit presei din Cehia, autorul expoziţiei, Peter Fuss (pseudonim), a dorit să denunţe rolul de agresor al Israelului în conflictul israeliano-palestinian. El a prezentat un afiş uriaş şi opt fotografii în format mare cu nazişti în timpul pogromurilor din Polonia, purtând pe braţ steaua lui David în locul svasticii.

În opinia preşedintelui comunităţii evreieşti din Praga, Frantisek Banyai, "fotografiile aveau un puternic caracter antisemit". "În această zi de comemorare a revoltei din ghetoul din Varşovia, nu putem să nu simţim expoziţia ca pe o provocare la adresa victimelor Holocaustului", a subliniat el, citat de CTK.

Incidentul a avut loc în timp ce mai multe marşuri neonaziste care au avut loc în Cehia au relansat dezbaterea privitoare la intensificarea rasismului şi xenofobiei în Cehia, ţară care asigură preşedinţia UE, transmite NewsIn.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite