Postul de preşedinte al moldovenilor, scos la concurs pe un site de recrutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Postul de preşedinte al moldovenilor, scos la concurs pe un site de recrutare
Postul de preşedinte al moldovenilor, scos la concurs pe un site de recrutare

Moldovenii au găsit cea mai bună metodă pentru a avea un preşedinte capabil: au dat anunt pe Internet. De data aceasta, moldovenii "cer seriozitate", potrivit postului de televiziune PRO TV Chişinău.

Mai citeşte şi:

Anunţul, cel puţin haios, ironizează lupta politică dintre partidele moldovene în vederea desemnării unui nou şef de stat, în locul lui Vladimir Voronin.

Dacă vă bate gândul să aplicaţi, trebuie să îndepliniţi câteva condiţii extrem de severe. "candidatul trebuie să fie extrem de capabil, cu experienţă în condus ţări, dornic să rămână în istorie şi să se îmbogăţească doar din salariul pe care îl primeşte", se arată în anunţ.

Ce trebuie să cunoască un şef de stat?


Moldovenii care au postat anunţul ştiu exact ce vor de la preşedintele lor: "abilitatea de a citi clar discursuri, experienţă de minim doi ani pe posturi din conducerea ţării, cunoştinţe de gramatică, cunoaşterea perfectă a limbilor română şi rusă, abilitatea de a vorbi cu accent moldovenesc, spirit de echipă, disponibilitate pentru relocare, fizic plăcut".

Nu ar fi deloc rău dacă viitorul preşedinte s-ar princepe la navigat pe net, ar avea cunooştinţe de Word,  paint, solitaire şi black jack, potrivit anunţului.

Şi ar fi bine dacă viitorul lider politic de la Chişinău ar fi capabil să creeze  mediu economic şi social care să îi convingă pe moldovenii din străinătate să se întoarcă în ţară. Cei care au postat anunţul s-au gândit şi cum să sancţioneze lipsa de performanţă: reducerea salariului cu 80%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite