Post de poliţie, mitraliat la Atena: şase răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Post de poliţie, mitraliat la Atena: şase răniţi
Post de poliţie, mitraliat la Atena: şase răniţi

Şase poliţişti greci au fost răniţi marţi seara, doi fiind în stare gravă, în cursul atacului comis de persoane neidentificate împotriva unui post de poliţie situat în periferia nordică a Atenei, informează surse din poliţie, citate de AFP.

Trei indivizi, circulând pe două motociclete, au atacat postul de poliţie din Aghia Paraskevi la 21h40 /19h40 GMT/, reuşind să dispară înainte ca forţele de ordine să riposteze.

Unul dintre cei trei bărbaţi a deschis foc de armă automată asupra postului, rănindu-i pe poliţiştii prezenţi (între care o femeie), toţi tineri de vârste între 20 şi 26 de ani. Ei au fost transportaţi de urgenţă la două spitale din capitala elenă.

Poliţista a fost grav rănită la piept, iar unul dintre colegii săi a fost lovit în pântec. Ceilalţi patru poliţişti au fost răniţi uşor, unii la omoplat, alţii la picioare.

Ministrul protecţiei cetăţeanului, Michalis Chryssohodis, şi colega sa de la Ministerul Sănătăţii, Mariliza Xenoyannokopoulou, i-au vizitat pe răniţi la spitale.

La locul atentatului au fost culese circa 50 de tuburi de cartuşe. Se presupune că arma utilizată a fost fie un pistol-mitralieră de tip Kalaşnikov, fie un pistol-mitralieră tip Skorpio, potrivit constatărilor preliminare ale anchetei.

Atentatul nu a fost revendicat pentru moment, dar două acţiuni similare - atacuri cu arme împotriva unor comisariate de poliţie - au fost efectuate în trecut de două grupuri extremiste: Lupta revoluţionară (EA) şi Secta revoluţionarilor.

Atacul împotriva comisariatului din Aghia Paraskevi este primul atentat de amploare comis după sosirea la putere a socialiştilor greci din PASOK, învingători în alegerile legislative din 4 octombrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite