Portugalia îşi reduce forţele armate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portugalia îşi reduce forţele armate
Portugalia îşi reduce forţele armate

Guvernul portughez a anunţat joi o reducere a efectivelor forţelor armate cu 1.300 de militari din cei circa 20.000 până în anul 2013, în cadrul reorganizării Apărării naţionale.

Decretul aprobat în Consiliul de miniştri are drept obiectiv adaptarea forţelor de apărare portugheze la "noile exigenţe şi provocări, la evoluţia misiunilor, în mijloace şi tehnologii şi se traduce printr-o reducere de ordinul a 1.300 de militari", arată comunicatul guvernamental.

Repartizarea reducerilor de efective între cele trei forţe ale armatei nu a fost precizată.

Anunţul a suscitat critici în cadrul armatei. "Acest tip de reduceri va face misiunile mai dificile", a estimat preşedintele Asociaţiei naţionale a sergenţilor, Antonia Lima Coelho, în timp ce Asociaţia ofiţerilor Forţelor armate a denunţat o "lipsă a efectivelor la toate nivelurile".

"Capacitatea operaţională a Forţelor armate portugheze nu este absolut deloc pusă în cauză", a asigurat totuşi ministrul apărării, Nuno Severiano Teixeira, argumentând că această decizie urmăreşte "o mai mare raţionalizare şi o mai mare eficienţă" în activitatea trupelor, potrivit Agerpres.

Efectivul permanent al Forţelor de apărare portugheze se cifrează în prezent la 19.894 militari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite