Portugalia, România sau Polonia, locuri de reabilitare pentru adolescenţi germani cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 600 de adolescenţi germani, care au comis infracţiuni sau au probleme cu drogurile, au fost trimişi în Portugalia, România sau Polonia pentru reabilitare. Programul este unul contestat de reprezentanţii serviciilor de protecţie a copilului.

Potrivit Sunday Express, citat de Mediafax, Copiii au fost trimişi să locuiască împreună cu diferite familii din ţări precum Portugalia, România sau Polonia, după ce au făcut acte de vandalism sau de mică infracţionalitate. Statului german a alocat peste 7.000 deeuro pentru reabilitarea fiecăruia dintre ei adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani.

De altfel, autorităţile portugheze au cerut încetarea programului, după ce unii adolescenţi s-au sinucis, iar alţii au recidivat.

Deşi iniţiatorii susţin că scopul programului este îndepărtarea tinerilor de tentaţiile de care erau înconjurau acasă, există destul voci care afirmă că autorităţile germane încearcă "o curăţare a societăţii de copiii cu probleme" prin trimiterea lor în alte ţări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite