Polonia a primit 1.300 de pagini de documente de la anchetatorii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonia a primit aproximativ 1.300 de pagini de documente privind accidentul de la Smolensk de la anchetatorii ruşi care investighează tragedia aviatică din Rusia în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Lech Kaczynski şi alţi 95 de oficiali, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului polonez.

Cele 1.300 de pagini de documente conţin mărturii şi fotografii de la locul accidentului. Documentele vor fi predate procurorilor militari din Polonia, după ce vor fi traduse din rusă în poloneză.

Polonia şi Rusia cooperează în două anchete separate privind accidentul de la Smolensk, din Rusia, în care şi-au pierdut viaţa cuplul prezidenţial polonez şi zeci de membri ai Parlamentului şi lideri militari.

Preşedintele Lech Kaczynski, soţia sa Maria şi alte 95 de persoane, între care numeroşi demnitari ai statului polonez, au murit în accidentul petrecut în Rusia la 10 aprilie. Delegaţia mergea să comemoreze masacrul de la Katyn, unde peste 22.000 de ofiţeri polonezi luaţi prizonieri au fost executaţi la ordinul lui Stalin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite