Polonia: Violatorii şi pedofilii vor fi pedepsiţi prin castrare chimică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul din Polonia a adoptat o lege nouă, prin care violatorii şi pedofilii vor fi pedepsiţi prin castrare chimică, conform New York Daily News.

Guvernul liberal condus de Donald Tusk a propus noul act legislativ, iar amendamentul a fost aprobat încă din septembrie 2009. Atunci 400 de deputaţi au votat pentru noua pedeapsă împotriva pedofililor şi violatorilor.

Mai citiţi şi:

Papa Ioan Paul al II-lea riscă să nu fie sanctificat fiindcă a ignorat abuzul a 2000 de băieţi

Capul sectei "Re Maya" a fost arestat pentru multiple violuri

Legea a intrat în vigoare de marţi, 8 iunie, şi se aplică tuturor bărbaţilor care violează copii sub vârsta de 15 ani. Pedeapsa mai poate fi dată şi membrilor familiilor copiilor abuzaţi sexual.

În încercarea de a diminua pulsiunile sexuale, posibilii infractori vor fi supuşi unei terapii farmacologice şi unei psihoterapii.

Conform ediţiei online a New York Daily News, violatorii şi pedofilii vor fi castraţi chimic abia după ce îşi ispăşesc pedeapsa cu închisoarea. De asemenea, au fost aduse modificări şi la perioada pe care violatorii şi pedofilii o vor petrece după gratii, pedeapsa fiind între trei şi 15 ani, de la cea cuprinsă între doi şi 12 ani.

A fost introdusă şi o nouă pedeapsă cu închisoarea, pentru orice persoană care încearcă să seducă, prin intermediul internetului, un minor sub 15 ani. Donald Tusk a propus castrarea chimică încă din 2008, după ce în Polonia a avut loc un caz şocant: un bărbat în vârstă de 45 de ani şi-a sechestrat şi violat fiica în vârstă de 21 de ani vreme de şase ani, timp în care i-a făcut acesteia şi doi copii.

La nivelul Europei, Polonia este acum ţara cu cea mai aspră lege pentru pedofili şi violatori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite