Polonia: Un fost ministru din perioada comunistă, condamnat la doi ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost lider al Partidului Comunist Polonez a fost achitat, iar un fost ministru de Interne a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru rolul jucat în instaurarea legii marţiale în Polonia în 1981.

La finalul unui proces început în 2008, tribunalul regional din Varşovia l-a achitat pe Stanislaw Kania, în vârstă de 84 de ani, de acuzaţia de „crime comuniste" şi „participare la o structura militară criminală".

În acelaşi timp, generalul Czeslaw Kiszczak, în vârstă de 86 de ani, un apropiat al generalului Jaruzelski, a fost găsit vinovat de aceleaşi delicte.
Generalul Jaruzelski, acuzat că a condus o structură militară criminală, a fost exclus din acest proces din motive medicale. Pasibil, la modul teoretic, de o pedeapsă de zece ani de închisoare, Wojciech Jaruzelski, 88 de ani, este supus de mai multe luni unor şedinţe de chimioterapie din cauza unui cancer al sistemului limfatic.

Jaruzelski s-a aflat la putere în Polonia în perioada 1981 - 1989. În 1981, el a ordonat reprimarea mişcării Solidaritatea, condusă de Lech Walesa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite