Polonia n-are nimic împotrivă ca scutul american să fie înstalat şi în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instalarea în Rusia a unor elemente ale scutului american antirachetă din Europa de Est, nu reprezintă un impediment în ceea ce priveşte Polonia, relatează cotidianul Gazeta Wyborcza, citat de AFP.  

"Nu vedem nimic rău în acest lucru", a declarat ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski. El s-a declarat deschis faţă de  această idee.

"Este mai bine să avem un scut şi o prezenţă americană în Polonia care să nu provoace o reacţie negativă din partea Rusiei. (...) De la început am contat pe faptul că Statele Unite vor reuşi să convingă Rusia că sistemul nu este îndreptat împotriva acesteia", a spus Sikorski.

Săptămâna trecută, presa rusă a anunţat că Washingtonul şi Moscova au înregitrat progrese privind proiectul american şi că Statele Unite ar putea instala câteva dintre elementele scutului în Rusia, transmite NewsIn.

Cehia şi Polonia au semnat în 2008 acorduri cu administraţia fostului şef de stat George W. Bush pentru instalarea unui radar şi a zece rachete de interceptare pe teritoriul lor, în ciuda protestelor vehemente ale Rusiei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite