Poliţiştii au intervenit cu brutalitate în cadrul manifestaţiei organizate în faţa parlamentului de la Lisabona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia portughezã a acţionat cu brutalitate asupra protestatarilor adunaţi în faţa parlamentului de la Lisabona, dupã o manifestaţie organizatã în cadrul unei greve generale împotriva mãsurilor de austeritate ale guvernului, informeazã AFP.

Poliţia a reacţionat cu lovituri de bastoane dupã ce a fost, mai mult de o oră, ţinta pietrelor şi a gunoaielor aruncate de protestatari.

Anterior, s-au produs câteva încãierãri în faţa parlamentului, când unii manifestanţi au rãsturnat barierele de protecţie şi au aruncat cu pietre şi cu alte obiecte în oamenii legii, aceştia din urmă răspunzând cu lovituri de bastoane.

Cinci protestatari loviţi de pietrele aruncate de alţi manifestanţi au fost rãniţi uşor, iar unul dintre ei a fost spitalizat, a declarat un purtãtor de cuvânt al poliţiei.

Manifestaţii au avut loc în patruzeci de oraşe din ţarã, în special la Porto, cel mai mare oraş din nord, unde au ieşit în stradă aproximativ 2.000 de persoane.

Aceste proteste au reprezentat punctul culminant al grevei generale care a perturbat mai ales transporturile şi serviciile publice.

Convocatã de CGTP, aceastã grevã generalã, a doua din martie, se înscrie în cadrul mişcãrilor de protest din alte ţãri europene, în special din Spania vecinã, aminteşte AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite