Poliţia franceză deţine un montaj video al crimelor comise de Mohamed Merah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohamed Merah a fost ucis joi la Toulouse după de a asasinat şapte persoane
Mohamed Merah a fost ucis joi la Toulouse după de a asasinat şapte persoane

Poliţia judiciară franceză deţine de luni un montaj video al crimelor comise de Mohamed Merah în sud-vestul Franţei, primit de postul de televiziune Al Jazeera la Paris, au declarat surse din poliţie, transmite AFP.

"Este un montaj video cu imagini de la diferite crime cu muzică şi versete din Coran", a declarat pentru AFP una dintre aceste surse, care a confirmat astfel o informaţie publicată pe site-ul de Internet al cotidianului Le Parisien.


Acest montaj video era "stocat pe un stick USB", aflat într-un plic trimis miercuri şi primit la sediul parizian al canalului de ştiri din Qatar Al Jazeera, conform unei surse din poliţie.


Anchetatorii de la direcţia antiteroristă (Sdat) a poliţiei judiciare pariziene au recuperat imaginile luni de la televiziune şi urmează să fie analizate, a mai precizat sursa.


Identitatea expeditorului este necunoscută, informează Mediafax.


Criminalul pe scuter Mohamed Merah a filmat fiecare crimă din 11, 15 şi 19 martie cu ajutorul unei mini camere video, o GoPro, utilizată de obicei de scafandri şi practicanţii sporturilor extreme, a declarat joia trecută procurorul republicii din Paris Francois Molins.


Această cameră video care "trebuia să fie legată de el" i-a permis să înregistreze scene "extrem de explicite", a adăugat acesta.
Anchetatorii au confirmat apoi că Mohamed Merah destinase imaginile difuzării pe Internet, însoţite de o revendicare.
Duminică, anchetatorii nu au exclus că acesta ar fi putut încerca să distribuie imaginile şi prin alte mijloace în afară de Internet.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite