Poliţia britanică evacuează tabăra manifestanţilor anticapitalişti din centrul Londrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe tabere Occupy au fost evacuate cu forţa
Mai multe tabere Occupy au fost evacuate cu forţa

Poliţia şi executori judecătoreşti se îndreptau în această dimineaţă către catedrala Saint-Paul din centrul Londrei pentru a evacua tabăra instalată de către manifestanţii anticapitalişti în octombrie, conform unui oficial al Londrei, transmite AFP.

"Astăzi Consiliul municipal al Londrei a început aplicarea deciziei Înaltei Curţi de Justiţie din Londra care autorizează dezmembrarea corturilor şi a echipamentelor din faţa catedralei Saint-Paul", arată un comunicat al Consiliului municipal. "Regretăm că s-a ajuns aici, dar decizia Înaltei instanţe vorbeşte de la sine şi Curtea de Apel a confirmat această judecată", adaugă comunicatul.

Organizată ca un sat alternativ, tabăra a fost instalată încă de la 15 octombrie în faţa catedralei Saint-Paul, o importantă atracţie turistică a capitalei britanice aflată în inima oraşului, cartierul de afaceri al Londrei, informează Mediafax.

Tabăra a inclus aproximativ 200 de corturi la apogeul mişcării "Occupy Wall Street" lansată în Statele Unite împotriva exceselor sistemului financiar. Acesta rămăsese bastionul "indignaţilor" după desfiinţarea taberei de la New York în noiembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite