Poliţia italiană a arestat 13 persoane într-un raid anti-mafia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia italiană a anunţat marţi arestarea în Sicilia a 13 persoane suspectate că ar fi ajutat un şef mafiot căutat de autorităţi, Matteo Messina Denaro, să-şi continue afacerile.

Cea mai mare parte dintre arestări au avut loc la Trapani, în vestul Siciliei, sediul puterii lui Denaro. Anchetatorii estimează că ar fi reuşit să se apropie de gangster, care ar face parte dintr-un grup de mafioţi dornici să preia controlul asupra mafiei siciliene, Cosa Nostra, dar nu vorbesc şi despre o arestare iminentă a acestuia.

Domenico Nardo, despre care autorităţile italiene spun că este "persoana de la care Matteo Messina Denaro obţinea documentele sale false", a fost deja condamnat în 1996 şi face parte din "famiglia" Campobello, scrie La Repubblica.

Unii dintre suspecţi s-au ocupat de afacerile lui Matteo Messina Denaro în locul acestuia în timp ce era lipsit de posibilitatea de a se mişca din ascunzătoare. De asemenea, ei i-ar fi servit drept mesageri pentru a păstra contacul cu alţi şefi ai Cosei Nostra, inclusiv cu "il capo di tutti capi", Bernardo Provenzano, arestat în aprilie 2006, căruia unii dintre aceştia vor să-i succeadă.

Datorită acestui sprijin logistic şi financiar, Matteo Messina Denaro a putut - aparent - să-şi părăsească ascunzătoarea şi să călătorească în străinătate, în special în Venezuela, pentru a-şi perfecta afaceri legate de traficul de droguri, presupune poliţia.

"Acesta este ultimul dintre marii fugitivi", a afirmat Giuseppe Linares, şeful poliţieie din Trapani, citat de Associated Press.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite