Poliţia belgiană a descins la sediul Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percheziţii în patru ţări, legate de corupţia unor funcţionari comunitari Poliţia din Belgia, Franţa, Luxembourg şi Italia a percheziţionat, ieri, sediul Comisiei Europene, biroul

Percheziţii în patru ţări, legate de corupţia unor funcţionari comunitari

Poliţia din Belgia, Franţa, Luxembourg şi Italia a percheziţionat, ieri, sediul Comisiei Europene, biroul unui asistent parlamentar din Parlamentul Europei, mai multe instituţii bancare, locuinţe şi societăţi comerciale, într-o anchetă privind presupuse acte de corupţie. Peste 150 de poliţişti au participat la aceste acţiuni, confiscând documente şi interogând câteva persoane, la ordinele unui magistrat belgian, precizează agenţia de presă Belga, preluată de Reuters.

Agenţia citată adaugă că acest caz este legat de suspiciunile de mită, dată de mai multe companii unor funcţionari publici, pentru a influenţa ofertele privind instalarea sistemelor de securitate în birourile instituţiilor Uniunii Europene din mai multe state. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a precizat că Executivul comunitar cooperează pe deplin cu anchetatorii, prin intermediul agenţiei antifraudă, OLAF, dar a refuzat să dezvăluie alte detalii legate de caz. "Până la sfârşitul investigaţiei şi la stabilirea exactă a faptelor, se aplică prezumţia de nevinovăţie", a declarat purtătorul de cuvânt Johannes Laitenberger. El nu a precizat dacă vreun oficial din cadrul Comisiei Europene a fost suspendat în cadrul anchetei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite