Pierre Moscovici doreşte ca Europa să meargă ”mai repede” în rezolvarea crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez al economiei şi finanţelor, Pierre Moscovici, a afirmat, duminică seară, că îşi doreşte ca Uniunea Europeană să meargă "mai repede şi mai departe" în rezolvarea crizei, a doua zi după o reuniune a zonei euro marcată de divergenţele făţişe din Franţa şi Germania, informează AFP.

"Piesele de puzzle sunt pe cale de a fi puse la locul lor... Atmosfera este pe cale de a se schimba, dar nu este suficient", a declarat ministrul francez în cadrul unei emisiuni.

Chiar dacă presiunea pieţelor s-a diminuat în ultimele săptămâni, "Europa nu are timp de pierdut", a subliniat el, informează Agerpres.

Pierre Moscovici s-a referit mai ales la divergenţele cu omologul său german, Wolfgang Schaüble, pe tema supravegherii băncilor, apărute în cursul week-endului, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de finanţe din zona euro, desfăşurată la Nicosia.

Demnitarul francez a reamintit că sprijină propunerea Comisiei Europene ce prevede să se acorde Băncii Centrale Europene (BCE) responsabilitatea supravegherii a circa 6.000 de bănci din zona euro.

Însă omologul său german, care doreşte să păstreze controlul BCE numai la băncile foarte mari, a afirmat că "nu va fi posibil" să se introducă supravegherea bancară de la 1 ianuarie, aşa cum îşi doreşte Moscovici.

Pe de altă parte, ministrul francez a mai declarat că nu este de acord cu analiza din unele mass-media cu privire la situaţia din Grecia, unde s-a oprit înainte de a ajunge la Nicosia.

Aceste informaţii, a precizat el, "nu corespund cu ce am văzut în Grecia". Pierre Moscovici a mai subliniat că diverşi interlocutori internaţionali ai Atenei i-au făcut cunoscut că "lucrurile avansează" în Grecia.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite