Pierre Moscovici: Spania cere vineri ajutorul european pentru sistemul său bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania va trimite vineri cererea sa de ajutor din partea zonei euro, a făcut cunoscut joi seară ministrul francez de finanţe, Pierre Moscovici, la finalul unei reuniuni a Eurogrupului, desfăşurată la Luxemburg.

"Cererea oficială ne va fi adresată mâine după revenirea la Madrid a ministrului spaniol al Finanţelor, Luis De Guindos", a declarat Moscovici.

Anterior, preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, afirmase că această solicitare va avea loc "până luni", notează AFP, citată de Agerpres.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a cerut joi ca ajutorul european să fie acordat "cât mai rapid posibil".

Spania a dat publicităţii joi rezultatul auditului independent în care se estimează că sectorul său bancar are nevoie pentru recapitalizare de o sumă totală maximă cuprinsă între 52 şi 62 de miliarde de euro. "Se dovedeşte că atunci când am luat în calcul eventualitatea unui ajutor de până la 100 de miliarde de euro, era dincolo de nevoile obiective ale Madridului", a subliniat Moscovici.

La rândul său, comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn, a subliniat că lucrările de recapitalizare a băncilor spaniole trebuie să fie încheiate până la 9 iulie, data viitoarei reuniuni a Eurogrupului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite