Peste o sută balene au eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de balene au eşuat pe o plajă izolată de pe o insulă a Noii-Zeelande, informează Le Point, citând oficialii locali.

Oamenii ieşiţi la plimbare pe plajă au fost descoperit 107 balene. Majoritatea erau moarte, iar pentru aproape 50 a fost nevoie de eutanasie, transmite Agerpres.

"Ne-am dat repede seama că ne-ar fi trebuit cel puţin 10-12 ore ca să le ducem în mare, dar, din cauza soarelui şi a căldurii, multe ar fi murit înainte", a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului protecţiei mediului.

Printre ipotezele avansate de oamenii de ştiinţă ca motivaţie a eşuării balenelor se numără faptul că este bruiat sistemul lor de orientare în ape adânci. O altă explicaţie ar fi că tot grupul urmează un membru bolnav şi astfel ajung la ţărm.

În Noua-Zeelandă sunt situaţiile de acest fel nu sunt rare. În septembrie 2010, aproximativ 80 de balene pilot au eşuat, iar la începutul lunii februarie au fost găsite alte 80.

Balenele pilot, numite şi globicefale, pot atinge 20 m lungime. Aceste cetacee reprezintă cel mai frecvent tip întâlnit în apele neo-zeelandeze.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite