Peste 1500 de locuitori din Republica Moldova, evacuaţi după ce Prutul a ieşit din matcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de locuitori din satul Cotul Morii sunt evacuaţi de urgenţă, după ce Prutul a ieşit din matcă pe sectorul din Republica Moldova şi a inundat mai multe case.

Premierul Vlad Filat a convocat astăzi o reuniune a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, după ce digurile de protecţie ridicate în mai multe zone din lunca Prutului au cedat, informează Jurnalul de Chişinău.

Militarii au început încă de dimineaţă evacuarea locuitorilor din Cotul Morii şi Nemţeni. La Nemţeni, armata evacuează populaţia după ce Prutul a inundat cel puţin 150 de locuinţe, în timp ce un alt contingent de militari acţionează în satul Măcăreşti, unde apele ameninţă peste 100 de locuinţe.

Oficialii primăriei din Cotul Morii au afirmat că bătrânii au fost evacuaţi încă de marţi seara, fiind transportaţi la centrul medical al unui sat din apropiere.

Situaţie alarmantă şi la Ungheni, unde nivelul Prutului este în creştere. Cota de pericol este de şapte metri, au precizat autorităţile. În prezent, apa atinge o înălţime de 6,90 m. În regiune se construieşte un nou dig de protecţie. Pentru lucrări au fost mobilizaţi militari, carabineri, reprezentanţi ai serviciului de Protecţie Civilă, dar şi locuitorii din sate. În aceeaşi situaţie se află şi localităţile din apropiere, precum Bărboieni şi Costuleni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite