Pericol nuclear. Un reactor de la Kozlodui, oprit din cauza unor probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrala nucleară bulgară Kozlodui a fost nevoită să oprească unul dintre reactoarele sale de 1.000 de megawaţi în urma unei probleme la nivelul unui generator, a anunţat duminică, într-un comunicat, conducerea centralei, relatează AFP.

"La 26 mai, la ora 19.52 (19.52 ora României), reactorul de 1.000 de megawaţi numărul şase a fost întrerupt de la sistemul electric în urma activării automate a unui sistem de protecţie a generatorului său", a explicat conducerea centralei.

Singura centrală nucleară bulgară, Kozlodui funcţionează cu două reactoare, după ce a închis alte patru, mai vechi, la presiunea Uniunii Europene.

Generatorul se află la exteriorul circuitului radioactiv al reactorului, a precizat conducerea centralei, adăugând că incidentul nu a provocat scurgeri radioactive. "Problema tehnologică" aflată la originea acestei proceduri a fost depistată, a afirmat comunicatul, fără să ofere mai multe precizări, scrie Mediafax.

"Închiderea generatorului nu a avut drept consecinţă activarea unei închideri de urgenţă a reactorului", ceea ce înseamnă că reactorul a fost deconectat manual.
Reactorul ar trebui să fie reconectat luni la circuitul electric al centralei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite