Le Pen, scos din cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ar mai fi fost mai puţin de trei luni şi liderul extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, s-ar fi văzut instalat ca preşedinte al Parlamentului European.

E drept, preşedinte pentru o zi, în prima şedinţă de după alegeri. Se pare însă că actualilor parlamentari o asemenea perspectivă li s-a părut exagerată şi ieri au schimbat regula ca preşedinţia şedinţei inaugurale să fie dată automat decanului lor de vârstă.

Le Pen are 80 de ani şi candidează din nou pentru un fotoliu la Strasbourg din partea Frontului Naţional Francez. Are un palmares bogat de declaraţii controversate, cum ar fi considerarea camerelor de gazare naziste drept „un detaliu al istoriei”.
 
Jean-Marie Le Pen a colecţionat şi în Franţa o serie de interdicţii cauzate de atitudinile sale extremiste, antisemite şi xenofobe. Una dintre ele s-a petrecut la alegerile regionale din Franţa din 2004, unde o prefectură i-a interzis candidatura.

Din acest punct de vedere, Jean-Marie Le Pen pare mai ghinionist decât Vadim Tudor, considerat corespondentul acestuia în România. Vadim Tudor a reuşit la sfârşitul legislaturii trecute să devină vicepreşedinte al Senatului. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite