Patru persoane au murit şi una este dispărută în urma unei avalanşe din Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au murit iar o cincea este declarată dispărută după ce o expediţie franco-elveţiană a fost lovită luni de o avalanşă în nordul Norvegiei, a anunţat poliţia norvegiană.

Un membru al grupului compus din cinci elveţieni şi un francez a fost găsit viu în zăpadă, conform autorităţilor.
Acest supravieţuitor, a cărui stare de sănătate nu este cunoscută, a fost spitalizat.

"Vom continua să căutăm pe cea de a şasea persoană. Emiţătorul radio a fost localizat", a declarat Astrid Nilsen, un oficial al poliţiei din Tromsoe (nord).
Treizeci de persoane participă la operaţiunile de căutare ajutaţi de câini şi elicoptere.

Politia a declarat că avalanşa a avut loc la începutul după-amiezii, la aproximativ 1.000 de metri altitudine, pe muntele numit Sorbmegaisa din municipalitatea Kaafjord.
Aceasta a lovit şase membri ai unei expediţii care avea un total de 12 de persoane, formată din două grupuri fiecare având cinci elveţieni şi un ghid francez.

"Ghidul grupului care a scăpat de avalanşă s-a alăturat acţiunii de căutare", a declarat Antoine Gosset, prim secretar al Ambasadei Franţei la Oslo.

Avalanşa a antrenat folosirea unor mijloace importante pentru căutări, inclusiv un avion de vânătoare F-16 care a participat la observaţii.

"Condiţiile de căutare sunt bune", a declarat Skaue Irene, un purtător de cuvânt al centrului de salvare din Bodoe, informează Mediafax.

Avalanşe sunt destul de comune în Norvegia în acest moment din an când blocurile de zăpadă se dislocă din cauza primelor raze ale soarelui.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite