Partidul susţinut de Vladimir Putin şi-a adjudecat alegerile regionale din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia Unită, partidul Kremlinului, a câştigat detaşat alegerile din opt regiuni ruse, obţinând între 40% şi 86% din sufragii, a anunţat Comisia Electorală Centrală citată de AFP.

Cel mai mare scor l-a înregistrat formaţiunea politică în autonom Iamalo-Neneţ aflat în nordul ţării, unde a întrunit peste 86% din opţiunile de vot. La mare distanţă s-a plasat în această regiune partidul ultranaţionalist al lui Vladimir Jirinovski, LDPR, cu peste 6% din voturi, şi Particul Comunist (PC, peste 1%).

Membrii Comisiei Electorale Centrale au atras, însă, atenţia asupra fraudelor, în special "şantajuri şi provocări".

"Am obţinut o dată şi jumătate, chiar de două ori mai multe voturi decât la alegerile precedente", din 2006, a declarat preşedintele Consiliului Suprem al Rusiei Unite, Boris Grîzlov.

De rezultatul alegerilor din cele opt regiuni s-a arătat mulţumită şi opoziţia, o schimbare cel puţin ciudată faţă de protestele politice fără precedent din Rusia, care au fost generate de scrutinul din 11 octombrie 2009, câştigat detaşat de partidul Kremlinului.

Liderul LDPR, Vladimir Kirinovski, a calificat drept "excelent pentru un partid de opoziţi" rezultatului formaţiunii sale, care a obţinut între 6% şi 16% din voturi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite