O nouă facţiune de dreapta în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partide de dreapta eurosceptice din opt state membre ale Uniunii Europene au format o nouă facţiune în cadrul Parlamentului European, a anunţat luni formaţiunea cehă Partidul Civic Democrat, citată de Reuters.

Civic-democraţii, care au câştigat alegerile europarlamentare desfăşurate între 5 şi 7 iunie în ţara din centrul Europei, plănuiau de multă vreme să îşi unească forţele cu Partidul Conservator din Marea Britanie. Ei au părăsit cea mai importantă grupare din PE, Partidul Popular European (PPE), potrivit NewsIn.

Potrivit Reuters, se aşteaptă ca noua facţiune, ce reuneşte partide din Marea Britanie, Polonia, Cehia, Belgia, Finlanda, Ungaria, Letonia şi Olanda, să expună puncte de vedere mai eurosceptice.

Din aceasta fac parte 26 de europarlamentari din Partidul Conservator britanic, cincisprezece din gruparea poloneză Dreptate şi Justiţie (PiS), sprijinită de preşedintele Lech Kaczynski, şi nouă din Partidul Civic Democrat din Cehia. Partide conservatoare din restul ţărilor sunt reprezentate de câte un europarlamentar fiecare.

Cu cei 55 de europarlamentari ai săi, facţiunea este a patra ca mărime din Parlamentul European şi are perspective de extindere, în contextul în care sunt în curs discuţii cu alte partide şi europarlamentari, au precizat, într-un comunicat, civic-democraţii cehi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite