Parlamentul European va monitoriza, prin trimişii săi, alegerile din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul European va monitoriza, prin trimişii săi, alegerile din Moldova
Parlamentul European va monitoriza, prin trimişii săi, alegerile din Moldova

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a anunţat că va face parte din delegaţia Parlamentului European în Republica Moldova, pentru a supraveghea modul în care se va desfăşura  scrutinul pentru parlamentare. El pleca va la Chişinăul peste peste două săptămâni, transmite NewsIn.

 „Nu cred că vor exista probleme legate de prezenţa mea acolo. Vom monitoriza ceea ce se întâmplă în ziua alegerilor, să vedem dacă mai există probleme cu listele electorale, dacă mai sunt morţi pe ele, dacă se votează liber”, a precizat Marian Jean Marinescu.

Delegaţia europeană va avea ca sarcină şi verificare modului în care s-a desfăşurat campania electorală.

 „Vom analiza modul în care a fost respectată libertatea de exprimare, în sensul în care am auzit că postul public a fost monopolizat de Partidul Comunist. Se pare că reprezentanţii comuniştilor încearcă să dea vina pe opoziţie, susţinând că alegerile sunt o piedică împotriva punerii în aplicare a programelor de dezvoltare a republicii”, a spus Marinescu.

Potrivit lui Marinescu,  de o atenţie sportită va beneficia Mihai Lupu, fostul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, care a demisionat din Partidul Comunist. „Să vedem acum în ce direcţie va merge acesta şi care din voturi le va obţine, ori de la comunişti, ori de la liberali”, a explicat Marian Jean Marinescu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite