Parlamentar bulgar: Guvernul a majorat accizele la ţigări pentru a ajuta economiile României şi Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul bulgar de centru-dreapta a crescut accizele la ţigări pentru a ajuta România şi Grecia, care erau centre majore ale contrabandei cu ţigări, potrivit  parlamentarei socialiste bulgare Kornelia Ninova, informează Sofia News Agency.

Dacă vicepremierul şi ministrul de finanţe Simeon Djankov au crescut accizele la ţigări pentru a ajuta economia altor ţări, aceasta este trădare faţă de bugetul  şi poporul nostru. Nu există o combatere eficientă a contrabandei în Bulgaria. Operaţiunile pe scară mică vizând magazine locale nu cresc veniturile, doar generează cheltuieli. Adevărata luptă împotriva contrabandei trebuie să aibă loc la graniţă, a afirmat Ninova.

Oficialul bulgar a precizat că Tanov vrea să înfiinţeze o poliţie şi servicii secrete vamale, pentru ca instituţia să ancheteze singură contrabanda, relatează Sofia News Agency.

Îl citez pe directorul Agenţiei Vamale, Vanio Tanov. El a spus în timpul unei audieri în Parlament că, din ţară de tranzit pentru contrabanda cu ţigări, Bulgaria a devenit un jucător major pe piaţa contrabandei, a subliniat parlamentara.

Agenţia Vamală este subordonată Ministerului de Finanţe, condus de Simeon Djankov. Săptămâna trecută au existat informaţii potrivit cărora ministrul de interne Ţvetan Ţevtanov a vrut să îl demită pe Tanov.

 Ţvetanov a criticat activitatea Agenţiei Vamale, care nu este suficient de eficientă, în timp ce Tanov a replicat că instituţia sa are capacitate şi responsabilităţi limitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite