Parisul paralizat de zăpezi. Mii de pasageri blocaţi pe aeroporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zboruri anulate sau întârziate, reţeaua autobuzelor paralizată, autrostrăzile impracticabile, Turnul Eiffel închis - acesta a fost imaginea regiunii pariziene miercuri, timp de câteva ore, din cauza căderilor masive de zăpadă care au afectat 20 de departamente din nordul Franţei.

Staţia Meteo France din Paris a înregistrat miercuri un nivel-record de 11 cm de zăpadă, care nu a mai fost atins în această perioadă a anului decât în 1987, potrivit allvoices.com.

Ninsorile au paralizat miercuri după-amiază transporturile în comun mai multe ore şi au provocat închiderea temporară a aeroporturilor din Roissy - Charles de Gaulle şi din Orly. Mii de pasageri erau blocaţi miercuri seara în aerogările principalului aeroport parizian din Roissy, Charles de Gaulle.

"Peste 100 de zboruri Air France au fost anulate în cursul după-amiezii la Roissy şi 40 de zboruri au fost redirijate spre alte aeroporturi franceze", a indicat o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene.

Air France are "1.200 de camere hoteliere disponibile pe Roissy pentru pasagerii blocaţi, care au fost ocupate rapid" integral. Compania are şi alte hoteluri în afara aeroportului, dar acestea au fost inaccesibile pasagerilor din cauza drumurilor înzăpezite, a adăugat ea, subliniind că şi echipajele avioanelor au avut probleme să răzbată până la aeroport, din cauza drumurilor şi autostrăzilor blocate de zăpadă şi a ambuteiajelor.

Ministerul de Interne a mobilizat 5.000 de jandarmi şi poliţişti - dintre care 2.000 în regiunea pariziană - pentru a contribui la facilitarea circulaţiei pe marile axe rutiere pe care traficul camioanelor cu mare tonaj a fost interzis temporar. Totuşi, nu a existat riscul ca automobile să rămână blocate în noaptea de miercuri spre joi pentru că ninsorile au încetat în cursul serii, potrivit prefecturii poliţiei.

Pentru noaptea de miercuri spre joi, Meteo France a prevăzut o acalmie a ninsorilor, dar temperaturi negative, care are drept consecinţă formarea poleiului.

Turnul Eiffel a fost închis publicului spre sfârşitul dimineţii de miercuri, potrivit Telegraph. Vizitarea acestui simbol al capitalei franceze este dificilă din cauza zăpezii şi a poleiului pentru că dacă s-ar presăra sare pe gheaţă, aceasta ar ataca fierul din care este făcut turnul, a explicat administraţia.

Castelul Versailles şi-a închis porţile deasemeni prematur miercuri pentru a evita ca vizitatorii să cadă prin parc. În total 20 de departamente din jumătatea nordică a Franţei au fost afectate de căderile masive de zăpadă. Şase departamente din estul ţării (Meurthe-et-Moselle, Vosges, Bas-Rhin, Haute-Saone, Doubs şi Territoite-de-Belfort) au intrat în stare de alertă din cauza riscurilor de creştere a apelor. Dar sub o linie imaginară care ar uni Bordeaux (în sud-vest) cu Annecy (est), temperaturile au rămas aproape primăvăratice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite