Parisul sprijină România pentru postul de comisar european pentru agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parisul sprijină România pentru postul de comisar european pentru agricultură
Parisul sprijină România pentru postul de comisar european pentru agricultură

Pierre Lellouche, secretarul de stat pentru afaceri europene, a declarat că Franţa susţine cererea României pentru postul de secretar al agriculturii, într-un interviu acordat cotidianului francez La Croix. Oficialul francez a subliniat că niciun stat nu poate revendica proprietatea asupra unui mandat.

Secretarul de stat pentru afaceri europene a subliniat suportul pe care Franţa îl oferă României în depunerea candidaturii pentru ăostul de secretar al agriculturii.

Într-un interviu acordat cotidianului francez La Croix, Lellouche a aubliniat, însă statutul independent al Comisiei Europene, afirmând că niciunul dintre state nu poate revendica proprietatea asupra unui mandat.

Lellouche a dezminţit informaţiile potrivit cărora premierul francez Francois Fillon ar vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, în cazul unui eşec al lui Barroso sau dacă un eşec al referendumului pentru Tratatul de la Lisabona organizat în Irlanda va genera o polemică atât de aprinsă încât va trebui schimbată conducerea CE.

Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, a declarat anterior că România nu mai merită să  nu fie tratată corect la împărţirea portofoliilor din Comisia Europeană. El a asigurat că Franţa va acorda României tot sprijinul de care are nevoie şi că trebuie să dea dovadă de determinare în negocierea pentru un post de comisar european.


C’est bien le poste de commissaire européen au marché intérieur qu’elle revendique ?

image

Ceci relève des négociations entre le président de la République, les autres chefs d’État et de gouvernement et le président de la Commission. Il peut y avoir d’autres options. La France émet des souhaits. Elle soutient, par exemple, la Roumanie, qui demande le poste de commissaire à l’agriculture. Mais aucun État ne peut revendiquer la propriété d’un siège. La Commission est indépendante.

image



Pentru tot interviul accesaţi site-ul La Croix.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite