Parchetul declară recurs în cazul eliberării lui Sandu Geamănu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a declarat recurs în privinţa deciziei Judecătoriei Sectorului 1, care hotăra cercetarea în libertate a lui Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamănu.

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamănu, a fost eliberat, iar Tinel Niculae şi Paul Mihalache, celelalte persoane reţinute, marţi, de procurori, pentru furturi de maşini de lux, printre care şi cea a lui Gigi Becali, au primit mandat de arestare de la Judecătoria Sectorului 1.

Lui Sandu Geamănu i s-a interzis să părăsească localitatea.

Cei trei sunt acuzaţi de furt, tâlhărie, şantaj şi tăinurire.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a trimis, marţi seară, dosarul la Judecătoria Sectorului 1, cerând arestarea celor trei persoane. Şedinţa de judecată a început în jurul orei 24.00 şi a fost suspendată două ore pentru ca avocaţii să studieze dosarul. După alte două ore, de dezbateri, instanţa a rămas în deliberări, soluţia fiind pronunţată în urmă cu puţin timp.

Judecătoria Sectorului 1 va lua, miercuri, în discuţie, propunerea de arestare făcută de procurori pentru alţi trei membri ai clanului Geamănu: Adrian Stănilă, Ştefan Mărgean şi Constantin David. Aceştia sunt acuzaţi de aceleaşi fapte, dar nu fost găsiţi de poliţişti la descinderile de marţi. Din acest motiv, judecătorul a disjuns cauza, care va fi luată în discuţie în jurul orei 9.00.

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamănu, Tinel Niculae şi Paul Mihalache, cea de a treia persoană reţinută, marţi, la rândul ei, de procurori, sunt acuzaţi de furtul a şapte autoturisme de lux, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Furtul maşinilor a avut loc în perioada 2008-2009, a mai spus Ciocan.

Potrivit NewsIn, toţi trei făceau parte dintr-o reţea care se ocupa cu furtul de maşini de lux, reţea care numără mai mulţi membri, printre care unii dintre presupuşii autori ai furtului maşinii lui Gigi Becali.

Ilie Alexandru, precum şi Niculae Tinel, David Stan Constantin, Adrian Stănilă şi Ştefan Mărgean, unii fiind părţi vătămate în dosarul Becali, sunt judecaţi, încă din februarie 2008, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 4, pentru furt de maşini. Procesul urmează să fie reluat pe 7 mai 2009. Toţi cei amintiţi, împreună cu alţi câţiva inculpaţi, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru mai multe furturi de maşini din Bucureşti. De mai bine de un an, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 nu au reuşit să avanseze foarte mult în cercetarea judecătorească, dosarul trenând din cauza invocării lipsei de proceduri cu unul din inculpaţii aflaţi în Spania, au arătat sursele amintite.

În acest nou caz, trei persoane care ar fi participat la furtul maşinii lui Gigi Becali şi care nu au fost găsite acasă în timpul percheziţiilor au părăsit domiciliile după ce ar fi fost puse în gardă ca urmare a unor scurgeri de informaţii, susţin surse judiciare. Cele trei persoane nu au fost găsite de poliţişti, care au efectuat percheziţii, marţi dimineaţă.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite