Parchetul rus: Arctic Sea nu avea nimic compromiţător pentru Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parchetul rus: Arctic Sea nu avea nimic compromiţător pentru Moscova
Parchetul rus: Arctic Sea nu avea nimic compromiţător pentru Moscova

Nava Arctic Sea nu avea "nimic compromiţător" pentru Rusia, a anunţat astăzi Comitetul de anchetă al Parchetului rus. Astfel, a fost confirmată poziţia autorităţilor ruse, potrivit cărora vasul transporta doar lemn, transmite AFP.

Potriviti presei, Moscova ar fi decis să intercepteze nava în Atlantic după ce a fost alertată că un grup mafiot a încărcat la brod rachete ultrasofisticate S-300 pentru Iran.

"Nava a fost examinată cu ajutorul unor echipamente moderne, şi în interior, şi în exterior. În afară de transportul de lemn, nu s-a descoperit nimic ce ar putea compromite Rusia", a spus Vladimir Markin, seful comisiei de anchetă.

RIA Novosti, care a citat o sursă militaro-diplomatică din Madrid, a informat că printre piesele confiscate de la bordul navei figurează documente care ar putea furniza indicii despre misiunea navei.

Arctic Sea se afla vineri în zona insulelor Canare, unde aştepta să acosteze pentru a fi trimisă proprietarului, compania Arctic Sea LTD Malta.

Reamintim că, Arctic Sea a fost capaturată de piraţi la 24 iulie în apele suedeze. Nava a fost eliberată la jumătatea lunii august de marina rusă în zona insulelor Capul Verde, dar anchetatorii ruşi nu au explicat motivele deturnării sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite