Papa Benedict al XVI-lea a fost invitat să viziteze Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar moldovean, Mihai Ghimpu, l-a invitat oficial pe Papa Benedict al XVI-lea să viziteze Republica Moldova, după ce Suveranul Pontif s-a rugat pentru cetăţenii moldoveni şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă ţara lor, informează presa de la Chişinău.

În cursul întrevederii avute luni cu Suveranul Pontif, Ghimpu l-a invitat oficial pe acesta să viziteze Republica Moldova, informează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

Mai citiţi şi:

Document oficial britanic: Papa ar trebui să deschidă o clinică pentru avorturi

Papa Ioan Paul al II-lea riscă să nu fie sanctificat fiindcă a ignorat abuzul a 2000 de băieţi

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a subliniat că rolul bisericii devine şi mai important în situaţiile în care politicienii nu pot rezolva problemele sensibile şi l-a asigurat pe Papa Benedict al XVI-lea că Biserica Catolică se bucură de întreaga susţinere a autorităţilor moldovene.

"Numai cu credinţă în Dumnezeu putem face lucruri importante şi frumoase. Împreună cu Papa, ne-am rugat pentru bunăstarea cetăţenilor din Republica Moldova, indiferent de ţara în care aceştia se află, dar şi pentru rezolvarea problemelor interne ale Republicii Moldova, în special depăşirea crizei constituţionale", a spus Ghimpu, citat de Jurnal de Chişinău, în pagina electronică.

El a afirmat că se simte "mai puternic, mai plin de forţă şi energie" după întâlnirea cu Suveranul Pontif. "Am simţit căldura şi binecuvântarea Domnului şi nu mă pot împăca cu gândul că părăsesc Vaticanul", a spus Ghimpu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite