Papa cere iertare din partea victimelor abuzate de preoţii pedofili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Benedict al XVI-lea a cerut iertare de la victimele agresiunilor sexuale comise de preoţii pedofili şi a promis că Biserica va face tot ceea ce e posibil pentru a împiedica repetarea unor astfel de situaţii.

Promisiunile Papei au fost făcute în timpul unei slujbe care a marcat sfârşitul Anului Preoţilor.

În predica sa, Papa s-a plâns că "s-a întâmplat ca, în acest an de bucurie pentru jurământul solemn al preo'imii, păcatele preoţilor să fie dezvăluite, în special abuzul asupra micuţilor".

"Cerem insistent iertare de la Dumnezeu şi de la persoanele implicate, în timp ce promitem să facem tot posibilul pentru a evita astfel de abuzuri pe viitor", a spus Papa, citat de Al Jazeera.

De asemenea, Suveranul Pontif a promis că Biserica va adopta controale mai puternice în alegerea celor care îmbrăţişează preoţia.

"În acceptarea bărbaţilor în rândurile preoţimii şi în formarea lor, vom face tot ce putem pentru a evalua autenticitatea vocaţiei lor şi vom face toate eforturile pentru a-i acompania pe preoţi de-a lungul călătoriei lor", a adăugat Papa.

În urma unei anchete care a durat ani de zile, circa 100 de preoţi irlandezi, dintre care mulţi şi-au recunoscut vina, au fost acuzaţi de pedofilie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite