VIDEO Scenariul uciderii Papei pentru două milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Paolo al II-lea şi Ali Agca
Papa Paolo al II-lea şi Ali Agca

Ali Agca, cel care a încercat să îl ucidă pe Papa Giovanni Paolo II, a primit o ofertă de două milioane de dolari pentru a fi intervievat la o televiziune americană.

Potrivit unui articol din ziarul ¨Corriere della Sera¨, Agca săvârşeşte o pedeapsă în Turcia, pentru omorul unui jurnalist turc.

Pe data de 13 marttie 1981, Agca a încercta să îl asasineze pe Giovanni Paolo II. După ce a făcut 19 ani de puşcărie, Agca a fost graţiat de către preşedintele italian din acea vreme, Carlo Azeglio Ciampi. Ştirea că atentatorul ar putea primi două milioane de dolari pentru a povesti despre viaţa sa, a stârnit reacţii în lumea politică din Italia.

Unii membrii ai Partidului Libertăţii (PDL) din Peninsulă au declarat că vor boicota emisiunea prin orice mijloc posibil. ¨Este o ruşine să îi îmobgăţeşti pe criminali. Teroriştii şi asasini trebuie să tacă, nu să devină staruri bogate¨ a declarat Maurizio Gasparri, membru al PDL.

Potrivit surselor din presă, Ali Agca a declarat că după ce îşi va săvârşi pedeapsa doreşte să se întoarcă la Roma pentru a face un pelerinaj la mormântul lui Giovanni Paolo II, care l-a iertat oficial în anul 1983.

Vezi pe adevarul.it VIDEO cu atentatul la viaţa Papei comis de Agca în 1981

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite